Loading...
Trainingskampen2019-01-24T13:25:06+00:00

ONZE TRAININGSKAMPEN

De trainingskampen duren 2 weken en zijn geschikt voor lopers van alle niveaus. Je traint volgens ”de Keniaanse style”. Onze trainers en coaches zullen altijd rekening houden met jouw individuele vaardigheden. Wij bieden 2 soorten trainingskampen aan, namelijk Kenia adventure en Kenia training.

KENIA ADVENTURE

Onze adventure trainingskampen omvatten alle elementen voor dé hardloop ervaring van jouw leven. Van trainingen en ontmoetingen met Keniaanse lopers, inspirerende gesprekken en prachtige locaties, tot het spotten van wilde dieren op Safari. Dit alles in een ondersteunende groepsomgeving met experts op het gebied van training, coaching én voeding. Tijdens de adventure trainingskampen zijn er naast de hardlooptrainingen genoeg excursies / uitstapjes en heb je voldoende vrije tijd om de Keniaanse cultuur te kunnen ontdekken.

KENIA TRAINING

Deze trainingskampen zijn meer gericht op het verbeteren van de prestaties van onze deelnemers. Je word hierbij intensiever begeleid door onze coaches en trainer en de focus ligt op training en voldoende rust. Eigenlijk leer je op deze manier twee weken lang te trainen en leven zoals een professioneel atleet dit ook doet. De uitstapjes die onze Adventure trainingskampen bieden, zijn hier juist weggelaten.

DE LOCATIE

 • Iten, Kenia.
 • +2400 meter boven zeeniveau. (ideaal voor hoogte training)
 • Er verblijven gemiddeld zo’n 800-1200 actieve (top)hardlopers gedurende het jaar.
 • Vaste basis voor vele internationale en Olympische atleten.
 • Ideaal klimaat / temperatuur.
 • Vriendelijk en gastvrij dorp.
 • Eindeloze onverharde wegen en trails om op te trainen.
 • Geweldige bosrijke omgeving.

DE TRAINING

Alle trainingsessies zijn onder begeleiding van onze lokale Keniaanse trainer/coach. Onze trainers en coaches zijn zelf actief of voormalig atleet en hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van recreatieve lopers tot topatleten. Wij geven verschillende soorten trainingen die verdeeld zijn in long runs, fartlek, snelheidstraining, hill training en herstellende trainingen. Ook geven onze trainers meerdere malen per week core stability trainingen en trainingen op het gebied van kracht, flexibiliteit, mobiliteit en blessure preventie. Onze trainingskampen bieden dagelijkse programma’s aan, maar biedt deelnemers zelf de keuze om mee te doen of wellicht een training over te slaan.

DE ACCOMMODATIE

Het wereldwijd bekende trainingscentrum van Lornah Kiplagat in Iten Kenia zal de basis zijn voor onze trainingskampen. Het verblijf tijdens onze trainingskampen is op basis van vol pension en je kunt onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten in het trainingskamp. Het trainingscentrum heeft onder andere een 25 meter zwembad, een volledig fitness centrum, sauna’s én een eigen 400 meter atletiekbaan. Onze coaches en trainers zijn aanwezig in het trainingscentrum om je te begeleiden gedurende jouw verblijf.

Inbegrepen:

 • Transfer van én naar Eldoret Airport naar het trainingscentrum in Iten.
 • Onbeperkt gebruik van de faciliteiten in het trainingscentrum (fitness, zwembad, sauna, atletiekbaan).
 • Volledige begeleiding door onze trainers/coaches, gids voor de omgeving.
 • 13 nachten op basis van vol pension in het trainingskamp van Lornah Kiplagat. (3 maaltijden per dag).
 • Onbeperkt gebruik van de faciliteiten waaronder het zwembad, de fitness ruimte, sauna én de atletiekbaan.
 • *Uitstapjes zoals het bezoek aan St. Patricks High School, een bezoek thuis bij een Keniaanse atleet. Een kijkje bij een lokaal Keniaans trainingskamp, een wandeling in het nabij gelegen bos en waterval (waar apen te zien zijn) en een bezoek aan het ”view point” in Iten, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Rift vallei.*
* De uitstapjes zijn enkel inbegrepen bij de Kenia ADVENTURE trainingskampen. De Kenia TRAINING trainingskampen zijn gericht op het verbeteren van jouw prestaties als hardloper. Je word hierbij intensiever begeleid door onze coaches en trainer en de focus ligt op training, ontwikkeling en voldoende rust. Eigenlijk leer je op deze manier twee weken lang te trainen en leven zoals een professioneel atleet dit ook doet. De uitstapjes die onze Adventure trainingskampen bieden, zijn hier juist weggelaten.

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht + vervoer Nairobi -> Eldoret. (Wij bieden advies/ondersteuning).
 • Visum (€40).
 • Persoonlijke uitgaven buiten het programma om (extra eten/drinken/souvenirs).

Optioneel:

 • Safari naar Lake Nakuru op de rustdag van het trainingskamp. (€150 p.p.)
 • Kamer in het trainingscentrum voor éénpersoonsgebruik. (€325)
 • Verlenging / extra dagen trainingskamp. (Op aanvraag)

KLAAR VOOR HET HARDLOOPAVONTUUR VAN JE LEVEN?

Je kunt deelnemen aan een van onze trainingskampen door onderstaand formulier in te vullen.

Neem vooral contact met ons op indien je vragen hebt. Ons team helpt je graag!

* Safari word op de rustdag van het trainingskamp gehouden. Vertrek vroeg in de ochtend met eigen gids / chauffeur. De bestemming is Lake Nakuru national park, in dit nationale wildpark kun je o.a. leeuwen, neushoorns, luipaarden, nijlpaarden, zebra's zien. ** Het verblijf tijdens onze trainingskampen is normaal gesproken op basis van vol pension en gedeelde kamers ( max 2 personen). Het is mogelijk om tegen een meerprijs een eenpersoonskamer te krijgen. *** Mocht je jouw trainingskamp willen verlengen, dan is dat mogelijk, neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden.