Loading...
Hardloopreizen buitenland2019-01-28T15:05:41+00:00

Hardloopreizen buitenland

Wij organiseren hardloopreizen in het buitenland. Om precies te zijn, in Kenia, het ultieme hardloopland. Van trainingen en ontmoetingen met Keniaanse lopers, inspirerende gesprekken en prachtige locaties, tot het spotten van wilde dieren op Safari. Dit alles in een ondersteunende groepsomgeving met experts op het gebied van training, coaching én voeding. De beeldschone Keniaanse natuur, de eindeloze gastvrijheid en een breed scala aan activiteiten maken onze hardloopreizen in het buitenland tot een onvergetelijke ervaring.

DE LOCATIE

 Onze hardloopreizen hebben als basis het trainingscentrum van Lornah Kiplagat. Gelegen langs de rand van de grote rift vallei in een klein plaatsje genaamd Iten in het westen van Kenia. Iten ligt op een hoogte van 2400 meter boven zee niveau. In de loop der jaren is dit kleine dorp uitgegroeid tot een waar Mekka voor hardlopers. Ruim 90% van alle Keniaanse (top)atleten komen uit deze omgeving of zijn hierheen gekomen om te trainen. Vroeg in de morgen kun je in het dorp honderden atleten zien die zich voorbereiden op hun ochtendtraining.

Het weer in Iten is vrijwel het hele jaar goed. Januari en februari zijn normaal gesproken de warmste maanden met de minste regendagen, maar de rest van het jaar is het weer ook ideaal om te trainen. Iten kenmerkt zich door het prachtige landschap met honderden kilometers aan onverharde wegen waar je heerlijk kunt lopen.

Lornah Kiplagat is viervoudig wereldkampioen hardlopen. Ook heeft ze talloze Europese en Nederlandse titels behaald tijdens haar carriere als hardloopster. Zij verzamelde meer dan 15 wereldrecords op afstanden tussen de 5km en 21km. Sinds 2000 runt zij in Iten haar eigen trainingskamp voor hardlopers over de hele wereld.

ACCOMODATIE & FACILITEITEN

Zwembad

Tijdens onze hardloopreizen kun je onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten in de accommodatie. Denk hierbij aan de 400m tartan privé atletiekbaan, het 25m zwembad, het fitnesscentrum en de sauna’s. Daarnaast zijn er personal trainers en coaches beschikbaar voor de groep die je met alle vragen over trainingen kunnen helpen. De trainers geven ook meerdere looptechniek trainingen, kracht en conditietraining en core stability trainingen. Onze trainers zijn zelf ook (voormalig) atleet en hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van sporters op alle niveaus. Tijdens de hardloopreizen zorgen de koks in het trainingcentrum voor voedzame, gezonde maaltijden. Het trainingcentrum beschikt over een eigen boerderij waar groente, fruit en granen worden verbouwd. Ook de melk en eieren zijn afkomstig van de eigen boerderij. Hierdoor is ongeveer 70% van de dagelijks gebruikte ingredienten afkomstig van de eigen boerderij.

Onze hardloopreizen zijn inclusief:

13 nachten in Lornah Kiplagat’s trainingcentrum – verblijf op basis van vol pension (3 maaltijden per dag). Onbeperkt gebruik van de faciliteiten in het trainingscentrum waaronder het zwembad, de sauna’s, de fitnessruimte én de 400m prive-atletiekbaan.

Onze trainers en coaches geven dagelijks trainingen die onderverdeeld zijn in: Techniek training / Strength & Conditioning / training runs met begeleiding Fartlek training / Baan training / Heuvel training en meer. De trainers hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van sporters op alle niveaus.

Wij zorgen ervoor dat je word opgehaald op Eldoret Airport door onze chauffeur, deze brengt je vervolgens naar het trainingscentrum in Iten (+-40 minuten rijden). Alle overige lokale transfers die eventueel benodigd zijn voor excursies zijn ook inbegrepen.

Uitstapjes zoals het bezoek aan St. Patricks High School, een bezoek thuis bij een Keniaanse atleet. Een kijkje bij een lokaal Keniaans trainingskamp, een wandeling in het nabij gelegen bos en waterval (waar apen te zien zijn) en een bezoek aan het ”view point” in Iten, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Rift vallei.

Ons team zal er alles aan doen om van jouw reis naar Kenia een onvergetelijke ervaring te maken. Van trainingen en ontmoetingen met Keniaanse lopers, inspirerende gesprekken en prachtige locaties, tot het spotten van wilde dieren op Safari. Dit alles in een ondersteunende groepsomgeving met experts op het gebied van training, coaching én voeding.

Onze hardloopreizen zijn exclusief:

Je kunt zelf een internationale vlucht boeken naar Yomo Kenyatta Airport Nairobi – Kenia. Dagelijks zijn er 2 directe vluchten vanaf Schiphol met KLM en verschillende andere maatschappijen. (Wij bieden advies/ondersteuning, neem bij vragen vooral contact op via info@hardloopreizenkenia.nl ).

Je kunt eenvoudig een binnenlandse vlucht boeken van Nairobi naar Eldoret Airport. Je kunt dit online doen via Jambojet of Fly540, er zijn meerdere vluchten per dag.

Mocht de internationale vlucht in de avond aankomen en heb je niet voldoende tijd om de aansluiting van Nairobi – Eldoret te redden, dan kun je een hotel in Nairobi boeken voor de nacht. Heb je hier help bij nodig? Wij helpen graag. Neem contact met ons op zodat we een kamer voor je kunnen boeken in een van de samenwerkende hotels. Ook zorgen wij dan voor de transfers tussen hotel en het vliegveld.

Je kunt een visum aanvragen zodra je aankomt op het vliegveld in Nairobi, dit is verplicht. Een visum kost €40 / $50 cash, te betalen bij de Douane. Het is tegenwoordig ook mogelijk om online een visum aanvraag te doen, klik hier voor online visum aanvraag.

Wij bieden geen reisverzekeringen aan bij onze reizen.

Persoonlijke uitgaven buiten het programma om (extra eten/drinken/souvenirs).

Geplande trainingskampen (open voor inschrijving)